Cozonac cu nuca,stafide si rahat

de Angelina_Elena in Dulciuri, 23 Oct 2011 | 6282 vizualizari

 

Pentru acesta reteta delicioasa ii multumesc lui Leoflori:*:*:*

 

INGREDIENTE

  • 300-400 grame faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 2 linguri de zahar(+1 daca folosim drojdie proaspata)
  • 25 grame unt topit
  • un praf de sare
  • jumatate plic budinca de vanilie dr.Oetker
  • 1 plic drojdie uscata(10 g)
  • 2 oua(unul pt aluat si celalalt pentru uns cozonacul)
Umplutura:
  • nuca macinata
  • 1 lingurita cacao
  • 3-4 linguri zahar
  • esenta de rom
  • stafide
  • rahat
Glazura
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca,stafide si rahat:

Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lingurita zahar+1 lingurita faina peste care se torn laptele caldut si lasa 15 minute).
Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina, am lasat 15 minute apoi am adaugat restul ingredientelor cu exceptia untului.
Formam un aluat (cam lipicios) si abia la sfarsit punem untul si framantam.
Lasam la dospit la cald 1 ora.
Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 2 parti egale.Intindem pe fiecare in foaie dreptunghiulara si intindem nuca amestecata cu cacao si zaharul,iar peste nuca punem bucatele rahat.Procedam la fel si cu cealalta foaie pe care intindem nuca si peste nuca punem stafidele.Rulam strans si apoi crestam cu un cutit in mijlocul ruloului.Le impletim in 2 si le punem in tava tapetata cu folie de aluminiu si ulei si lasam la crescut inca o ora.Dupa ce a trecut o ora ungem cozonacul cu ou si bagam tava cu la cuptorul incins timp de 10-15 minute.Atentie sa nu se arda!!!Dupa ce am scos cozonacul preparam glazura:amestecam zaharul cu sucul de lamaie si dupa ce s-a racit,ungem cozonacul din belsug cu glazura.

TIPS-URI

1

La inceput punem 300 g faina.Daca aluatul este foarte lipicios se mai adauga si restul de faina pana obtinem un aluat mai putin lipicios.

2

Stafidele se pun la inmuiat inainte cu o ora in esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca,stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Angelina_Elena 1

24.10.2011, 21:33

Medi multumesc mult serveste-te cu doua felii,cu doar cu una

simona_tatiana24 1

21.12.2011, 18:09

Arata superb ... multumim datorita voua simtim si noi cei care suntem departe de casa ca sunt sarbatorile !!! Il voi pregati familie mele de Craciun

Angelina_Elena 1

18.01.2012, 21:50

multumesc Simona

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post