Cozonac cu nuca si stafide

de ela in Dulciuri, 27 Dec 2012 | 8007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina pentru cozonac Boromir
  • 200 gr unt
  • 50ml ulei
  • 6 oua
  • sare
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 60 gr drojdie proaspata
  • UMPLUTURA:
  • 150 gr nuca
  • 150 gr cirese uscate
  • 150 gr stafide
  • 3 linguri cacaoa
  • coaja rasa de la o lamaie (eu am pus un plic de la dr Oetker)
  • 1 esenta de rom
  • GLAZURARE:
  • zahar brun
  • 3 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si stafide:

Lasam toate ingredientele la temperatura camerei cu cateva ore inainte.Cand incepem prepararea cozonacului sa fie cald in bucatarie.

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut(NU FIERBINTE!!!) si cu o lingurita de faina.Lasam la dospit 30minute.

Intr-un castron mai mare cernem faina si presaram in mijloc un praf de sare.

Topim untul in cuptorul de microunde,il lasam sa se racoreasca apoi il amestecam cu uleiul.

Ouale le batem spuma.

In castronul cu faina formam un gol in mijloc in care adaugam ouale batute spuma,zaharul,coaja de lamaie,esenta de vanilie.maiaua si restul de lapte.Adaugam usor untul amestecat cu uleiul.Framantam bine aluatul(eu am folosit mixerul planetar cu carlig),pana se desprinde aluatul de pe degete si se pune la dospit acoperit cu un servet la loc cald cel putin 30minute.Eu l-am pus langa aragazul in care mergea cuptorul.

Macinam nuca pe care o amestecam cu zaharul,cacaoa,esenta de rom si putin lapte,apoi adaugam stafidele si ciresele uscate.

Aluatul crescut il impartim in doua(ies doi cozonaci) si il formam cum vrem,apoi il ungem cu umplutura,il punem intr-o forma termorezistenta,il ungem cu galbenus de ou,lasam la dospit 20minute,il mai ungem cu ou inca o data si presaram desupra zahar brun.

Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac floare de post