Pregatim maiaua astfel: punem pe foc o craticioara in care incalzim putin laptele si il dam deoparte, adaugam peste lapte lingura de zahar si drojdia, pana se dizolva.
Separat se freaca bine galbenusurile cu cana de zahar, cu cele 2 plicuri de zahar vanilat si cu margarina taiata bucatele.
Intr-un bol mare punem faina, facem loc in mijloc unde adaugam maiaua, galbenusurile frecate cu zaharul si restul ingredientelor (300 gr lapte batut, esenta de vanilie, sarea) si framantam bine. Acoperim bolul cu un servet si il lasam la crescut la loc cald.
Crema:
Albusurile le batem spuma.
Intr-un bol punem nuca peste care adaugam cacaua, zaharul, esenta de rom si albusurile batute spuma si amestecam bine pana se leaga si se formeaza crema.
Crema o impartim in 2 parti egale.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 2 parti egale.
Intindem prima foaie peste care adaugam prima jumatate de crema, rulam ca pe rulada si o punem intr-o tava de copt care a fost unsa cu margarina.
La fel procedam si cu a2a foaie.
Mai lasam cca 20 de minute la crescut in tava.
(se orneaza dupa preferinte)
Batem oul ramas si ungem cozonacii cu el.
Dam cozonacii la cuptor pt aprox 45 min la foc potrivit.