Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker

de susu in Dulciuri, 25 Feb 2013 | 4212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • 500 ml lapte gras
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar tos
  • 6 galbenusuri
  • 1vf cutit de sare
  • Esenta rom
  • Coaja de lamaie si portocale
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Rahat
  • Stafide hidratate in coniac
  • Umplutura de nuca:
  • 600 gr nuca
  • 10 linguri rase cacao
  • 600 gr zahar pudra
  • 500-600 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker:

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste zaharul. Aprindem cuptorul si facem cald in bucatarie.

Preparam o maia separat din drojdie, 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si 2-3 de lapte. Se acopera si se pune sus pe dulap sa creasca pana isi dubleaza volumul. Facem o gropita in mijlocul fainii cernute amestecate cu sarea si punem maiaua. Topim untul pe foc mic. Frecam galbenusurile cu coaja de citrice si punem stafidele la hidratat in rom si coniac dupa care le scurgem si punem  romul la galbenusuri. Adaugam treptat laptele caldut (nu fierbinte) si framantam aluatul vreo 40 de minute timp in care inmoi mainile in untul topit caldut. Oprim si putin unt pentru a ne ajuta sa intindem aluatul pe masa. Punem in timp ce framantam cubulete de rahat si stafide peste tot in aluat. Asezam bila de aluat intr-un castron mare si curat, o acoperim dupa care o punem cat mai sus la caldura pentru vreo 60 de minute.

Din acest aluat ies doi cozonaci mari.

Nuca se da putin la cuptor dupa care 1/3 se macina si restul se taie bucatele mai mici. Amestecam nuca impreuna cu zaharul, cacaoa si laptele pana obtinem o pasta. Asezam din umplutura pe fiecare aluat si rulam. Se imparte aluatul si compozitia in patru, se aseaza umplutura  pe fiecare aluat intins pe masa de lucru, se ruleaza dupa care se impletesc cate doua. Se pun in forme si se mai lasa la crescut 30-40 de minute. Eu le-am facut in forma rotunda. Se ung cu galbenus si se dau la cuptorul incalzit pentru vreo 30 de minute.

Facem testul cu scobitoarea si cand e gata se stinge focul si se mai lasa putin in cuptorul intredeschis.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

ieri la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort exotic