Cozonac cu nuca de cocos si rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 2 Aug 2014 | 5091 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina alba proaspat cernuta
  • 50 gr. faina (in plus fata de cantitatea anterioara) pentru framantat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa calduta
  • 400 ml lapte cald
  • 50 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 200 g zahar tos
  • 1 lingurita coaja de portocala confiata (pudra)
  • 4 galbenusuri de la oua de casa
  • 2 linguri pudra de roscove

Umplutura:

  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar tos
  • 200 g nuca de cocos (alba, fara coloranti am folosit eu)
  • 250 g rahat colorat

In plus:

  • 2 oua pentru uns
  • cristale de zahar pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca de cocos si rahat:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, mai putin laptele care trebuie sa fie caldut.

Preparam maiaua intr-un vas incapator (100 ml lapa calduta+drojdia+1 lingura zahar+un praf de sare+2-3 linguri de faina).

Lasam la dospit cca 15 minute.

Adaugam apoi 4 galbenusuri, laptele caldut, zaharul, coaja de portocala confiata, picuram ulei din cand in cand, faina si framantam un aluat elastic.

Impartim aluatul in doua, o parte o coloram cu pudra de roscove si lasam 1 ora aluatul la dospit.

Intre timp preparam umplutura de cocos: batem spuma albusurile cu un praf de sare si 150 g zahar tos. Adaugam nuca de cocos.

Dupa scurgerea timpului de dospire preincalzim cuptorul la 165 grade.

Impartim atat aluatul alb cat si cel maro in doua.

Intindem o parte alba pe masa de lucru infainata, asezam bucatele de rahat.

Intindem o parte maro, o ungem cu un strat consistent de umplutura din albusuri cu cocos.

Pentru asamblarea cozonacilor lasati frau liber imaginatiei...

Asezam cozonacii in tavile unse cu ulei si ii mai lasam la dospit cel putin 15 minute.

Ungem cozonacii cu galbenus, presaram cristale de zahar si ii dam la cuptor pentru 30 minute.

Dupa 30 minute scoatem cozonacii, ii ungem si cu albus, apoi ii dam iar la cuptor pentru alte 20 minute.

Scoatem cozonacii din cuptor  dupa ce trec testul scobitorii, ii scoatem asa fierbinti din tava (cu mare grija sa nu-i rupem), apoi ii lasam la racorit.

Dupa ce s-au racit ii portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca de cocos si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello