Cozonac cu mac

de adela1981 in Dulciuri, 25 Apr 2012 | 3834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina tip 000
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr zahar
  • 40 gr drojdie
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 100 gr unt moale
  • 3 oua
  • 100 gr mac macinat
  • 2 linguri zahar pudra
  • unt pentru una tava si cozonacul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac:

Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam o lingurita de zahar si  50 ml lapte caldut, se framanta cu mana  si se lasa maiaua la dospit 15 min.  Apoi se adauga urmatoarele: restul de lapte caldut, zaharul, praful de sare, coaja de lamaie, ouale si untul moale. Se framanta aluatul pana ce se desprinde de pe peretii  vasului  si se lasa la dospit, langa o sursa de caldura, cca 40-50 min.  Dupa ce a dospit, se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu faina , se framanta si se imparte in doua.

Se intinde aluatul pe rand.  Se amesteca macul cu zaharul pudra si se imparte in doua, se presara pe aluatul intins si se ruleaza cu grija sa nu iasa umplutura.  Se pun cozonacii in forma de chec uns cu unt, deasupra se ung cu unt sau galbenus de ou si se coc in cuptorul incins cca 40 min.   Dupa ce s-au rumenit frumos, se scot si se lasa sa se raceasca acoperiti cu un prosop curat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca