Intr-un castronel am pus 100 ml lapte caldut, 1 lingurita de fructoza si drojdia maruntita. Am presarat deasupra 2 linguri de faina si am lasat sa creasca aproximativ 15 minute (langa semineu, la caldurica). Restul de faina, amestecat cu sare si restul de fructoza, l-am pus intr-un castron, am facut o gropita la mijloc, am turnat maiaua si am adaugat cele 4 galbenusuri. Am topit untul si l-am amestecat cu uleiul astfel incat grasimea era usor calduta. Laptele l-am incalzit putin. Am inceput sa framant aluatul alternand adaugarea de lapte si grasime apana cand am obtinut un aluat destul de moale, dar care se desprindea de mana. Framantatul a durat aproximativ 15 minute. Am acoperit cu un servet curat si am asezat langa semineu sa isi dubleze volumul (aproximativ 30 de minute).
Am impartit aluatul: 3/4 l-am folosit pentru cozonac, 1/4 pentru gogosi. Aluatul pentru cozonac l-am impartit in 2 jumatati. Am intins fiecare bucata de aluat, pe una am presarat 250 de grame de stafide inmuiate in apa cu rom. Am rulat si am asezat cozonacul intr-o tava in care pusesem hartie de copt.
Pentru cel de-al doilea cozonac am folosit un mix ( 200 gr) de fructe deshidratate (migdale, papaya, mango, merisor, ananas, stafide). Am presarat fructele, putina scortisoara si o lingura de fructoza. Am rulat cozonacul si l-am asezat in tava.
Am lasat cozonacii la crescut, tot langa semineu, aproximativ 40 de minute. Inainte cu 10 de a pune cozonacul la copt, am introdus in cuptor o tava cu apa si am fixat temperatura de coacere la 175 grade Celsius. Am copt cozonacii timp de aproximativ 45-50 de minute. Cand am scos cozonacii din cuptor i-am uns cu unt si am presarat zahar praf.