Prima incercare de preparare a cozonacului ;))
Topesc drojdia in lapte caldut si adaug faina pana maiaua iese ca o smanatana , las compozitia la dospit . Fierb laptele impreuna cu zaharul , cat timp laptele fierbe cern faina.
Peste faina (1kg) cernuta adaug 500 ml lapte clocotit si amestec cu lingura , apoi adaug untul de la frigider si amestec cu mana compozitia , dupa ce untul este integrat total in compozitie ;) adaug cate un galbenus . In compozitia rezultata adaug maiaua si framant compozitia timp de 1 ora pana se dezlipeste de mana si face ''basici'' pe parcursul framantatului adaugand cate-o lingurita de ulei pe marginea lighianului in care framant coca. compozitia este lasata la dospit timp de 3 ore acoperita cu un prosop la caldurica ;).
Din restul de lapte ramas 500ml fac crema de ciocolata cu care o sa umplu cozonacul . Pun laptele la foc mic in care adaug cacaoa pe care in prealabil intr-un castron am amestecat-o cu 5 linguri de lapte , timp de 5 minute amestec continuu in compozitie , apoi adug nuca tocata marunt ( eu am strivit cu sucitorul nuca) peste aceasta crema am mai adaugat 3 linguri de faina .
Compozitia o impart in 6 parti egale . Pentru un cozonac este necesar 2 parti din cele 6 :) , pe care le intind cu ajutorul maini pe suprafata lor intind un strat de crema de ciocolata . Fiecare parte o rulez , apoi le impletesc si le pun informele de cozonac pe care in prealabil le-am tapetat cu hartie de copt.
Cozonacul este bagat la cuptor , care a fost incalzit la treapta 4 timp de 40 minute( in acest timp l-am verificat cu paiul)
Din aceasta compozitie ies 3 cozonacei ;) care i-am facut in forma de 25 cm.