Covrigi polonezi in 2 culori

de deyutzky in Dulciuri, 18 Oct 2012 | 5558 vizualizari

 

Pentru ca ador acesti covrigi...si acum ceva timp gasisem intr-o patiserie aceasta varianta cu ciocolata...m-am pus pe treabaaaaa....multumesc Miha pentru reteta originala :-* acum va invit sa gustati din varianta in 2 culori >:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 12 gr drojdie uscata
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1/2 lingurita de sare
  • 600 gr faina
  • Pt aluatul de ciocolata adaugam 3-4 lingurite de Nesquik
  • Crema de unt:
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 1 lingura jumate zahar pudra
  • Pt uns:
  • 1 galbenus
  • cateva linguri de lapte
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 4-5 linguri de miere
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi polonezi in 2 culori:

Aluat:

Topim untul peste care adaugam laptele si zaharul si amestecam bine pana ce se dizolva zaharul,impartim aceasta compozitie in 2.
Intr-un bol punem faina amestecata cu sarea si drojdia uscata.

Impartim aceasta compozitie de faina in 2 boluri. Intr-un bol adaugam 4-5 linguri de nesquik si amestecam pana se incorporeaza bine, punem apoi jumatate din compozitia de lapte amestecat cu unt si incepeam sa framantam.  La fel procedam si cu cealalta compozitie, numai ca aici nu mai adaugam nesquik pentru a ramane aluatul alb.

Dupa ce am termint de framantat acoperim ambele boluri cu cate un prosop si le lasam la loc cald timp de 1 h pana isi dubleaza volumul.

Intindem din aluatul de ciocolata o foaie dreptunghiulara, o ungem cu crema de unt (amestecam untul cu zaharul pudra ) si acoperim cu foaia din aluatul simplu.

Taiem aluatul in fasii de 2 cm latime, apoi fiecare fasie o taiem pe jumatate dar pe verticala (exact ca in imagini). Lipim aluatul la un capat, apoi fasiile la infasuram una in jurul celeilalte si formam covrigul. Punem covrigii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si ii dam la cuptor pentru aprox 15-20 min la foc mic pana se rumenesc.

Pregatim siropul:

Punem apa amestecata cu mierea intr-un ibric la foc mic si amestecam bine cateva minute. Dupa ce scoatem covrigii din cuptor turnam deasupra lor siropul si nuca macinata.

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi in 2 culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu crema de branza si smantana