Biscuiti asortati Pernutele Printesei

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Noi 2016 | 2487 vizualizari

 

Biscuitii pe care i-am denumit Pernutele Printesei acum ceva timp sunt preferatii familiei mele, sunt fragezi, sunt potriviti pentru cand am manca ceva dulce si se pot lua si la pachet la serviciu. Chiar daca stau toata dupa amiaza in bucatarie, prefer sa ii prepar in casa decat sa cumpar biscuiti, pentru ca asa pot controla cantitatea de zahar. Eu nu ii fac prea dulci, pentru ca pun si dulceata, insa fiecare ii adauga zahar dupa gust.

 

INGREDIENTE

  • 250 g Rama Maestro 70% grasime;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 150 ml lapte cald;
  • 1 varf lingurita sare;
  • faina cat cuprinde;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 ou;
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru umplutura gemuri de: zmeura, capsuni, prune si caise
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti asortati Pernutele Printesei:

Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Aluatul se imparte in bucati mai mici ca sa lucram mai usor. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde primul aluat in foaie subtirica. Se taie fasii lungi cu rola zimtata de patiserie sau un cutit, apoi taiem patratele pentru biscuiti.

Se asaza in tava, pe foaie de copt, se creeaza pernutele, unele patrate, altele rotunde sau inimioare. Li se strang colturile, se face o mica adancitura in mijloc, cu degetul, care se umple cu dulceata. Eu am folosit gem de zmeura, gem de caise, dulceata de capsuni si de prune.

Se ung marginile cu oul batut.

Se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 10 minute fiecare tava.

Se pregatesc la fel si celalalte bucati de aluat.

Se pot obtine intre 150 si 200 de bucati, in functie de cum portionati aluatul.

Sunt foarte fragezi, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/biscuiti-asortati-pernutele-printesei-2.html

 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru pastrare: se depoziteaza in cutii metalice pentru prajituri.

2

Folositi unt sau margarina cu procent ridicat de grasime, pentru ca ii va face mult mai fragezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti asortati Pernutele Printesei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piersici