Covrigi polonezi

de Criss in Dulciuri, 22 Apr 2016 | 6781 vizualizari

 

Azi va ispitesc cu niste covrigi polonezi aromati cu lamaie si vanilie si insiropati cu miere (la noi sunt cunoscuti cu denumirea de covrigi deliciosi). Reteta e una extrem de simpla, mai ales daca aveti o buna prietena numita "masina de paine" :D, care munceste cu drag in locul vostru. Pe net gasiti mai multe variante ale acestei retete, eu m-am ghidat dupa reteta postata de Miha Simiuc.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -500 g faina
  • -80 g zahar
  • -200 ml lapte caldut
  • -100 g unt topit
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • -un varf de cutit sare
  • -7 g drojdie uscata
  • -1 galbenus de ou pentru uns covrigii
  • Pentru uns aluatul:
  • -50 g unt
  • -1 lingura zahar pudra
  • Sirop:
  • -100 ml apa
  • -1 lingura miere
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi polonezi:

Pentru aluat, se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: lapte, unt topit, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, sare, drojdie. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si ea isi va face treaba. La finalul programului vom avea un aluat crescut, matasos, nelipicios si care se lucreaza foarte usor.  Se intinde aluatul intr-o foaie dteptunghiulara, se unge jumatate din aluat cu untul amestecat cu zaharul pudra si se acopera partea de aluat uns cu cealalta parte de aluat (ca si cum am inchide o carte). din aluat se taie fasii de aproximativ 2 cm latime, apoi fiecare fasie se taie in doua pe lungime, avand grija sa pastram un capat unit. Cele doua fasii obtinute se impletesc si se da forma unui covrig.  Mie mi-au iesit 6 covrigi, ar fi trebuit sa iasa 7 dar, pentru ca nu mi-ar fi incaput in tava, ultimul l-am lasat mai mare si dupa coacere a devenit gigantic. :P Covrigii se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se coc pana devin aurii.  Pentru sirop, se incalzeste apa, se adauga mierea apoi se amesteca pana se dizolva mierea. Siropul obtinut se toarna in tava peste covrigii fierbinti. Se lasa covrigii sa se raceasca, apoi se savureaza langa o cafea buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi