Plăcintă cu brânză și iaurt

de georgiaskitchen in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 4702 vizualizari

 

Pentru că la noi în familie nu trece o zi fără brânză, :) și pentru că vroiam să pregătesc ceva dulce ca de început de week-end, am ales să fac o plăcintă cu foi, brânză și iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă Morărița
  • 400 g brânză de vaci
  • 280 g iaurt
  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • coaja de la o portocală
  • o fiolă esență de rom
  • o fiolă esență de vanilie
  • ulei pentru uns foile
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză și iaurt:

Puneți ouăle într-un castron cu praful de sare și mixați până își dublează volumul, apoi adăgați zahărul. Când acesta s-a topit, puneți restul ingredientelor: brânza, iaurtul, coaja de portocală și esențele, mai mixați până acestea se omogenizează (compoziția va fi mai lichidă, deci nu vă speriați) și apoi lăsați castronul deoparte ca să vă ocupați de foile de plăcintă.

Dați drumul la cuptor, puneți în tava de la aragaz hârtie de copt, împărțiți foile de plăcintă în două și începeți cu prima jumătate astfel: luați câte o foaie, o așezați în tavă și ajutați de o pensulă o ungeți cu ulei, o puneți pe următoarea deasupra, ungeți cu ulei și continuați așa până terminați. Din compoziția de brânză cu iaurt dați deoparte o cană (200ml), iar restul îl turnați peste foile de plăcintă.

Acum puneți deasupra cealaltă jumătate de foi procedând la fel ca și cu primele: foaie, ulei, foaie, ulei...

Când terminați cu stratul de foi, turnați ușor restul de compoziție (cel din cană), întinzând-ul ușor cu o pensulă pe toată suprafața plăcintei.

Puneți în cuptor plăcinta și lăsați să se coacă la foc mediu, până se rumenește deasupra.

Când e gata o scoateți din cuptor, o lăsați să se răcească, o porționați și o serviți cu mare poftă, căci e foarte bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză și iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt