Covrigii de casă opariti sunt foarte gustoși, se fac ușor și te poți bucura de gustul lor bun și în zilele de post.
Pentru acești Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, apă, drojdie, ulei, semințe de mac.
Cum se prepara acesti Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post:
Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz.
În bolul robotului de frământat, pune făina, drojdia uscată, sarea, zahărul, apă călduță și 2 lg de ulei. Restul uleiului îl vei încorpora în timpul framantatului.
Începe să framanti până când aluatul se strânge sub formă de bilă, apoi incorporează restul de ulei și continuă framântarea. Aluatul obținut trebuie să fie dens, onogen și elastic. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul la dospit până își dublează volumul.
Scoate aluatul pe blatul de lucru înfăinat, apoi împarte-l în porții egale de câte 150 de grame. Modelează fiecare parte sub formă de covrig.
Pune la fiert apă într-o cratiță lată și adaugă bicarbonatul. Când începe să clocotească, redu focul la minim.
Opărește covrigii pe ambele părți, timp de câteva secunde, apoi, cu ajutorul unei spumiere, scoate-i și așază-în tava de copt. Presară semințe de mac și de susan sau fulgi de sare.
Coace covrigii în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 20-30 de minute sau până se rumenesc frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă-i la temperat, apoi transferă-i pe un grătar de bucătărie să se răcească de tot.
Sunt foarte gustoși, cu coajă crocantă și miez pufos.