Covrigi cu mac, susan si parmezan

de RuxyRux in Piine, 4 Mar 2011 | 10578 vizualizari

 

Se fac usor, dintr-un aluat superb care creste in timp ce-i faci, foarte gustosi.... dispar repede din farfurie...se pot face in orice varianta numai cu mac si sare sau numai cu susan...eu am ales varianta cu de toate...

 

INGREDIENTE

  • 4 cani si jumatate de faina( am pozat cana pentru model de masura)
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita si 1/2 sare
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 oua usor batute( pentru uns)
  • 100 mg unt
  • sare grunjoasa,
  • mac,
  • susan,
  • parmezan( sau cascaval)
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu mac, susan si parmezan:

Intr-un vas larg cernem faina, facem o gropita in mijloc punem drojdia, deasupra zaharul si sarea pe margini.

Incalzim intr-un ibric laptele, apa si uleiul pana se incalzesc destul de bine( nu fierbinte) doar atat cat sa placa la mana.

Se toarna cate putin in vas si se framanta un aluat frumos, elastic si maleabil.( nu mai mult de 4-6 minute).

Se acopera si se lasa la cald 10 minute.

Se imparte in 14 bucati egale.

Se tapeteaza tava de cuptor cu hartie de copt.

Incepem sa facem covrigii.

Actiunea trebuie sa se desfasoare la loc cald in bucatarie( dati drumul la foc la ochiul de la aragaz).

Atentie bucatile mici de aluat sa fie la distanta unele de altele ...ele cresc.

Din fiecare bucata facem cate un sul lung de 20 cm.

II impletim ca in imagine si  punem covrigul direct in tava.

Nu-i putem pune pe toti o data astfel ca vom face doua tavi.

II ungem cu ou batut si-i punem la cuptor la 180 grade.

Intre timp intr-o farfurie radem parmezan( cascaval), amestecam cu sare , mac si susan.

Topim untul in ibric.

Scoatem covrigii dupa 15 minute si-i ungem pentru a doua oara de data aceasta cu unt, apoi ii presaram cu amestecul de susan mac si parmezan.

Ii dam din nou la cuptor pentru inca 15 minute.

Si sunt gata, ii lasam la racit si ii servim cu pofta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu mac, susan si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (50)

MaryCostea 1

10.10.2014, 01:21

RuxyRux 1

11.10.2014, 12:09

Ma bucur din toata inima ca ti-au placut covrigii Mary! Iti multumesc ca ai incercat reteta mea!

Alina26 1

22.11.2014, 12:16

Cat de bine arata!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Covrigi