Cotlete banatene

de La Ancuta in Porc, 25 Mai 2011 | 8691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cotlete de porc fara os
  • cate 100 g varza alba pentru fiecare cotlet
  • 1 lingura ulei de masline
  • 5 linguri pesmet
  • 1 ceapa mica tocata fin
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 1 ou
  • 3 linguri cascaval ras
  • 6 bucatele mici de unt
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete banatene:

Tocam varza ca pentru salata si o punem la calit intr-o lingura de ulei de masline. Amestecam destul de des, pentru a nu se prinde de oala. Calim pana se inmoaie. Potrivim de sare si piper si adaugam putin cimbru (eu am folosit uscat). Dam de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Carne o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele. Laura a taiat felii mai groase si a facut cate un buzunar in fiecare bucata. Eu am avut carnea taiata deja, in felii destul de subtiri asa ca nu am mai putut face buzunare.

Condimentam cotletul cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne punem o lingura zdravana de varza calita. Impaturim pe jumatate si prindem cu scobitori, astfel incat sa nu iasa umplutura.

Amestecam pesmetul cu ceapa si usturoiul tocate foarte fin. Adaugam cascavalul ras, cimbru si patrunjel. Potrivim de sare si piper. In alt castron batem oul cu putina sare, ca pentru omleta. Trecem fiecare bucata de carne prin ou apoi prin amestecul de pesmet. Presam bine cu palma, ca pesmetul sa adere bine de carne.

Asezam fiecare bucata in tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra punem cate o bucatica mica de unt. Dam la cuptorul incins la 180 de grade si coacem 15 minute, dupa care intoarcem cotletele pe partea cealalta. Mai dam la cuptor inca 15 minute, pana se rumenesc.

Servim calde cu garnitura preferata. Noi am mancat cu o garnitura de orez cu ceapa verde si marar si salata de varza cu rosii.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura cu usturoi si sos de rosii