Am vrut sa prepar altfel cotletul de porc si am folosit oala minune, Crock Pot-ul, timp in care eu mi-am vazut linistita de alte treburi.
Pt. garnitura:
Se spala bine cotletul, se sterge cu prosoape apoi se condimenteaza cu sare, piper si condimenrele pentru friptura. Se maseaza bine carnea cu aceste condimente.
Cartofii se curata, se spala si se taie in doua sau in patru pe lungime. Usturoiul se curata si se taie in doua.
In vasul aparatului se pune uleiul apoi se asaza bucata de carne. De jur imprejur se pun cartofii apoi se presara sare si condimentele pentru cartofi. Se pune usturoiul, crenguta de rozmarin, se presara peste tot si rozmarin maruntit apoi se toarna vinul.
Se pune capacul, se porneste aparatul, se seteaza pe functia High pentru 4 ore.
Dupa ce a trecut acest timp, se ridica capacul, se toarna bulionul si se mai lasa 30 de minute.
In acest timp se pregateste garnitura. Se poate servi garnitura si cartofii din Crock Pot, eu am pregatit si cous-cous pentru doritori.
Se taie ceapa marunt, se pune la calit in ulei, se adauga si cous-cous-ul, se amesteca si se lasa pana se rumeneste, se adauga boiaua apoi se toarna apa fierbine. Se amesteca si se lasa la foc mic sa fiarba pana se umfla pastele si nu mai au apa.
Se serveste alaturi de cotlet si muratura preferata.
Pofta buna!
1
Se poate servi cu garnitura preferata, nu neaparat cu cous-cous.