Initial nu stiam ce sa mai fac din cotletul de porc cu atat mai mult cu cat pregatesc cotlet destul de des si mereu trebuie sa vin cu alte idei pentru a nu repeta aceeasi reteta.Pana la urma insa…mi-a venit ideea unui sos cu mustar si busuioc si pana la urma a iesit un preparat incantator pentru papilele noastre :)
Am pus intr-un castron carnea la marinat in vin cu curry,fulgi de ardei iute si curry si am lasat-o asa cam o jumatate de ora la frigider.Dupa ce carnea s-a marinat am pus-o intr-o tigaie in putin ulei si cateii de usturoi tocati marunt,si am lasat-o sa se patrunda bine si sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.
Intr-un mojar am pus cateva fire de busuioc impreuna cu putin ulei de masline si putina sare,am adaugat apoi mustarul boabe,hreanul si pasta de alune si am amestecat bine toate ingredientele. Dupa ce carnea s-a gatit complet am scos-o din tigaie si am adaugat in tigaie 50 gr unt si apoi sosul format in mojar.Dupa ce toate ingredientele s-au combinat frumos,am asezat din nou carnea in tigaie si am lasat sa dea un clocot apoi am stins focul.
Ca si garnitura am servit brocoli,putin oparit in apa cu sare,apoi scurs bine de apa l-am tras la tigaie cu putin unt.
Delicios!!
Pofta mare!