Cotlet de porc cu sos de mustar si busuioc

de papabundetot in Porc, 5 Aug 2013 | 3823 vizualizari

 

Initial nu stiam ce sa mai fac din cotletul de porc cu atat mai mult cu cat pregatesc cotlet destul de des si mereu trebuie sa vin cu alte idei pentru a nu repeta aceeasi reteta.Pana la urma insa…mi-a venit ideea unui sos cu mustar si busuioc si pana la urma a iesit un preparat incantator pentru papilele noastre :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 7 buc cotlet porc fara os fulgi de ardei iute,
  • sumac,
  • curry
  • vin rosu,
  • 3 catei usturoi
  • Brocoli,
  • unt
  • 1 lingurita mustar frantuzesc
  • 1 lingurita hrean,
  • 1 lingurita sos de alune busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu sos de mustar si busuioc:

Am pus intr-un castron carnea la marinat in vin cu curry,fulgi de ardei iute si curry si am lasat-o asa cam o jumatate de ora la frigider.Dupa ce carnea s-a marinat am pus-o intr-o tigaie in putin ulei si cateii de usturoi tocati marunt,si am lasat-o sa se patrunda bine si sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Intr-un mojar am pus cateva fire de busuioc impreuna cu putin ulei de masline si putina sare,am adaugat apoi mustarul boabe,hreanul si pasta de alune si am amestecat bine toate ingredientele. Dupa ce carnea s-a gatit complet am scos-o din tigaie si am adaugat in tigaie 50 gr unt si apoi sosul format in mojar.Dupa ce toate ingredientele s-au combinat frumos,am asezat din nou carnea in tigaie si am lasat sa dea un clocot apoi am stins focul.

Ca si garnitura am servit brocoli,putin oparit in apa cu sare,apoi scurs bine de apa l-am tras la tigaie cu putin unt.

Delicios!!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu sos de mustar si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc “Simfonia Culorilor” cu dressing de merisoare