Cotlet de porc cu piure de mazare si coulis de ardei rosu

de nico15 in Porc, 1 Iul 2012 | 4930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g de cotlet de porc
  • 150 g de mazare
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 g de ficatei de pasare
  • 50 ml de smantana pentru gatit
  • 100 g de mazare
  • 100 g de fistic
  • 100 g de praz
  • 1 rosie cherry
  • Ulei
  • Sare
  • Piper
  • Unt
  • ½ ceapa
  • ½ de morcov
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu piure de mazare si coulis de ardei rosu:

Cotletul de porc il curatam(de piele si grasimi), vom lasa doar carnea si osul(curat), ungem cu ulei si punem pe gratarul incins, acoperim osul sa nu se arda cu folie de alumiu. Lasam cat sa prinda culoare pe ambele parti, dupa care vom da 25 de minute la cuptor intr-o tava unsa in prealabil cu ulei si in care am pus hartie cerata. Dupa expirarea timpului verificam daca este facut, daca nu putem sa mai lasam

Punem ardeiul rosu pe gratar ca sa-l coacem dupa ce s-a copt se va curata, se taie in bucati mici si se va da la blender se sareaza, pipereaza si se adauga ulei de masline(trebuie sa fie mai zemos)la final va fi trecut printr-o strecuratoare.

Pentru piureul de mazare, punem mazarea la fiert cu ceapa si morcovul(taiate brunoise). Dupa ce s-au fiert se scurge de zeama. Vom adauga unt intr-o tigaie dupa care vom sota legumele, adaugam, sare, piper si putina smantana lichida, lasam cateva minute pana intra in legume smantana dupa care luam de pe foc. Lasam sa se raceasca si blendam bine, dupa care vom trece continutul printr-o sita.

Sfecla a fost fiarta, aproximativ o ora, dupa care se curata de coaja si se taie cubulete, iar o parte o vom folosi la piure, blendam sfecla bine( dupa ce am scurs-o de zeama in care a fiert) adaugam ulei de masline, sare si piper.

Fisticul se va trage la tigaie(fara ulei) dupa care se va toca mai mare acesta va forma crusta pentru cotletul nostru.

Vom taia 4-5 rondele de praz si il vom trage intr-o tigaie nonaderenta cateva minute, vom trage si rosia cherry.

Luam bucata de cotlet si o afunda bine in piureul de sfecla cat sa prinda culoare si sa se poata lipi fisticul sa faca o crusta frumoasa.

Postamentul pentru cotlet este realizat din ficatei de pasare, fierti bine, dupa care ii vom adauga in alt vas in care déjà avem pregatit putin unt topit si smantana lichida, sare si piper, dupa cateva minute se vor lua de pe foc si se vor blenda bine, pana va rezulta o pasta mai tare.

Decoram ca in  imaginile alaturate. 

 Aceasta reteta este o combinatie intre reteta lui Chef Scarlatescu si miununatele idei ale lui Nico Lontras, eu m-am straduit doar sa le combin dupa cum am crezut eu mai bine.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu piure de mazare si coulis de ardei rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la cuptor cu mamaliguta si mujdei de usturoi