Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii

de susu in Porc, 10 Mar 2013 | 12772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Garnitura:
  • 1 kg cartofi mici
  • 1 lgt curry
  • 1/2 lingura curcuma
  • 1 vf cutit boia
  • sare
  • cimbru
  • ulei masline
  • unt 50 gr
  • 2 capatani de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii:

Friptura:

Se face un amestec din sos de soia dulce si sarat, vin rosu sec, cimbru, boia, curry, coriandru, curcuma, piper, usturoi, condimente pt friptura. Se cresteaza carnea si se introduc felii de usturoi. Se unge carnea cu mustar si usturoi presat si apoi amestecul de vin. Se pune impreuna cu restul de vin intr-o punga pentru copt. Se leaga bine si se da la rece pana a doua zi. Se da la cuptor cu putina apa. Se lasa la foc potrivit, se pune zeama din tava peste friptura sa nu se usuce si se mai adauga treptat vin in tava si se potriveste de sare. Adaugam rosii cherry si ciupercute spre final.  

Se incinge tigaia dupa care se topeste untul si se adauga uleiul de masline. Se calesc cartofii taiati potriviti care au fost crestati sa se patrunda bine impreuna cu usturoiul pisat. Adaugam condimentele si punem capacul. Amesteci mereu si cand sunt facuti pe jumatate ii transferi in tava si-i dai la cuptor acoperiti cu folie de aluminiu 1/2 ora pana sunt patrunsi, se verifica cu furculita.

Am servit cu salata de varza murata cu cimbru si ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet la cuptor cu piure de cartofi