Cotlet de porc cu curmale, la cuptor

de mirela0911 in Porc, 5 Mai 2019 | 2893 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
Un pranz delicios, servit in familie si care ne-a facut sa ne lingem pe degete!

 

INGREDIENTE

  • cca 700 g cotlet de porc fara os
  • condimente pentru porc Delikat
  • sare, piper dupa gust
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov mai mic
  • 1 radacina pastarnac
  • 2-3 catei de usturoi
  • cateva curmale uscate, fara samburi
  • 3-4 lg ulei de floarea soarelui
  • 50 ml apa
  • 50 ml vin rosu
  • garnitura de cartofi piure
  • muratura preferata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu curmale, la cuptor:

Se spala bucata de carne, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in felii potrivite (mie mi-au iesit 7 felii). Se bat usor cu ciocanul pentru snitele, apoi se condimenteaza cu sare si piper. La final se presara si condimentele pentru porc Delikat. Intr-o tava se toarna uleiul si se asaza feliile de carne.

Se curata ceapa, morcovul si pastarnacul. Ceapa se taie in felii si se asaza peste carne. Morcovul si pastarnacul se taie rondele si la fel se asaza peste carne. Se pun curmalele, apoi se toarna apa si vinul. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C. Dupa 20 de minute, se scoate tava si se intorc feliile de carne pe partea cealalta. Se adauga si usturoiul taiat felii si se mai da tava la cuptor pentru inca 15 minute, tot acoperita. Dupa acest timp, se indeparteaza folia, se reduce temperatura la 180 de grade C, si se lasa pana se rumeneste usor deasupra. 

Intre timp se pregateste piureul de cartofi. 

Se serveste cotletul alaturi de cartofii piure, stropiti cu sosul format si garnisit cu morcovi si pastarnac. Alaturi se pun si curmale negatite si se serveste cu muratura asortata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca este nevoie, se poate adauga apa fierbinte peste carne in timpul gatirii.

2

Se pot inlocui cartofii cu un pilaf de orez cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu curmale, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi