Chifteluţe cu susan

de Dya Daniela Andrei in Porc, 7 Ian 2016 | 4353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Ne sunt necesare:  

  • 2 ouă mari
  • 200 g susan
  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1 legatură de mărar
  • 1 legatură de  pătrunjel
  • usturoi, sare şi piper după gust
  • făină albă de grâu
  • ulei pentru prăjit

   

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe cu susan:

Intr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia până se omogenizează complet. 

Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform.

Le scoatem pe un şervet de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

  • Se pot servi cu o garnitură de cartofi piure.

2

Se poate adăuga o lingură cu făină în compoziţia de chifteluţe (fără a mai fi necesară trcerea lor prin făină înainte de prăjire).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe cu susan" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor