Cosulete, melci si cozonac

de cec in Dulciuri, 22 Ian 2011 | 10427 vizualizari

 

Reteta postata de lauralaurentiu pe culinar.ro, la fel si inspiratia cosuletelor, careia doresc sa-i multumesc si pe aceasta cale

 

INGREDIENTE

Eu am facut portie dubla, aici sunt ingrediente pt o portie(un cozonac)

  • 500 de grame de faina de buna calitate - plus 1-2 linguri in caz ca nu este suficient de legat aluatul (calitatea fainii conteaza mult)
  • 180 de ml lapte
  • 100 de grame de zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 100 de grame de unt topit
  • 1 praf de sare
  • 7 grame de drojdie deshidrata sau 20 de grame de drojdie proaspata
  • arome: coaja de lamaie si/sau portocala, vanilie, rom etc. - dupa gustul fiecaruia

umpluturi:

  • gem,
  • nuca macinata
  • zahar
  • rahat
  • unt
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete, melci si cozonac:

Laptele, zaharul, zaharul vanilat se dau in clocot. Apoi se raceste laptele pana la aproximativ 40 de grade.

Galbenusurile si oul se bat cu praful de sare.

Untul se topeste (fara a se infierbanta in exces).

Laptele caldut, oul si galbenusurile batute, untul topit si coaja rasa de citrice le-am pus in masina de paine:

Deasupra am pus faina si drojdia deshidratata:

Am programat masina la programul de framantare de 15 minute, am scos aluatul gata framantat, l-am lasat la crescut, apoi l-am impartit in trei:

dintr-o parte am facut melci cu gem si nuci si cateva cosulete (pt cosullete am intins o foaie, am uns-o cu gem, am pus deasura nuca macinata amestecata cu putin zahar, am rulat, apoi am crestat ruloul destul de profund, dar fara a-l desprinde complet, la distanta de un centimetru de la margine, apoi am facut o crestatura indentica la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura am desprins complet bucata crestata de rulou.Am obtinut o bucata de aluat impartita in trei, iar treimile exterioare le-am tras inspre afara, obtinand forma de cosulet cu toarta.Am pus deasupra cateva bucatele de rahat pt a da impresia ca e cosulet plin. Cosuletele le-am asezat in tava captusita cu hartie de copt.)

alta parte am folosit-o pt melci cu scortisoara (am intins, am uns cu unt si am presurat zahar amestecat cu scortisoara, am rulat si am taiat cu ata bucati care le-am asezat cu umplutura in sus pe hartie de copt)

si una pt un cozonacel (bucata pt cozonac am impartit-o in 2, am intins cele doua bucati, pe una am pus rahat si pe una gem si nuci, le-am rulat, apoi le-am rasucit imprena, le-am pus in tava tapetata cu hartie)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete, melci si cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni