Coronita pufoasa cu prune

de laura_n in Prajituri, 11 Aug 2012 | 4149 vizualizari

 

E sezonul prunelor atat de bune si de frumoase. M-am gandit ca sa le aranjez intr-o prajitura pufoasa si delicioasa!
Foarte simplu de facut, foarte usor de papat :))))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr prune
  • 500 gr faina
  • 300 gr zahar brut
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • zahar vanilat
  • 2 cani lapte
  • 1 praf copt
  • 4 lg cacao
  • fulgi de migdale
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita pufoasa cu prune:

Se spala si se curata de samburi prunele. 

Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si laptele si se desface usor compozitia.

Intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina, se toarna aceasta compozitie, oprind cateva linguri din ea. Restul de compozitie se amesteca cu cacao si se toarna deasupra, amestecand usor cu lingura La sfarsit se asaza prunele si se presara fulgi de migdale.

Se coace in cuptorul incins, cam 40 min. Iese foarte inalta si pufoasa. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita pufoasa cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

laura_n 1

13.08.2012, 18:46

multumesc Motanel, am pastrat o felie pt tine

Sim0na 1

13.08.2012, 18:57

Vai ce bunatate!! Cum de nu am dat eu de ea pana acum?!

laura_n 1

13.08.2012, 21:58

Simo, daca dai niste peste, dau prajitura cu prune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)