Coroniţă cu piept de pui şi hribi

de diaconta in Pui, 19 Sep 2013 | 8564 vizualizari

 

Simplă dar deosebit de bună.pentru blat am folosit reţeta de la blatul pentru pizza,acela de care am fost şi eu mulţumită.Am profitat de faptul că e plina piaţa de hribi,aşa că numai bine s-au combinat cu pieptul de pui.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 300 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • O lingurita sare
  • 10 g drojdie proaspata
  • Aproximativ 100 ml apa calduta
  • Busuioc uscat

Pentru umplutura:

  • Un piept de pui dezosat (500 g)
  • 300 g ciuperci-hribi
  • Un morcov
  • Ardei rosu
  • 100 ml suc de rosii
  • O ceapa mica
  • Un caţel de usturoi
  • Sare,piper,boia
  • Rozmarin si maghiran uscat
  • Pudra de usturoi
  • Ulei
  • Patrunjel verde
  • Mozzarella
  • Un ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coroniţă cu piept de pui şi hribi:

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina.

Am lasat sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu putina sare,am pus apoi drojdia,uleiul de masline.

Am pus apa calduta si am amestecat pâna s-a format o coca omogena.

Dupa aceasta,am luat coca din vas si am framântat-o cu ambele mâini în aer.

Se framânta pâna când obtinem o coca moale dar elastica,care se lucreaza usor.

Am presarat faina pe un blat,am întins putin coca,apasând-o cu degetele,am acoperit cu un stergar si am lasat 15 minute sa dospeasca în loc caldut.

Dupa aceasta,am pus coca la frigider pentru o ora.

Cât timp a stat coca la frigider,am pregatit umplutura.

Pieptul de pui l-am taiat foarte marunt,puteti chiar sa-l tocati.

Morcovul l-am curatat si l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ardeiul l-am taiat cubulete.

Ciupercile le-am curatat,le-am taiat felii,am prajit ceapa cu putin ulei,apoi am pus ciupercile.Am condimentat.

Le-am lasat pâna când a scazut toata zeama lasata de ele apoi am pus usturoiul.

Intr-o alta cratita am pus putin ulei si morcovul razuit,apoi am pus pieptul de pui.

Am condimentat.

L-am lasat pâna s-a deschis la culoare,am adaugat ardeiul si sucul de rosii.Am lasat pâna ce carnea a fost destul de bine patrunsa.

Am pus verdeata.

Am întins o foaie de aluat rotunda,pe care am pus-o într-o tava de tarta cu hârtie de copt,am pus în mijlocul ei un bol si am trasat un cerc.

In mijlocul cercului am taiat mai multe raze de cerc,obtinând niste triunghiuri,asa cum se vede în poza.

Am pus putin suc de rosii pe foaie,apoi  umplutura pe margine si am rasfrânt triunghiurile taiate înspre margini. Peste umplutura.

Am uns cu ou si am razuit mozzarella.

Am pus la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute.

Mie mi-a placut la fel de mult calda dar si rece.

Rece cu putin iaurt a fost o minunatie.

 

Pofta buna!!!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coroniţă cu piept de pui şi hribi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne de pui, ciuperci si ardei