Ieri seara ma astepta o surpriza acasa, sotul meu a poftit la ciolan afumat asa ca a cumparat unul. Cel mai usor mi-a fost sa-l combin cu varza acra. Va asigur ca a iesit o nebunie!!!
Ciolanul se spala si se pune intr-o oala mai inalta. Eu folosesc Kukta, oala cu presiune.
Varza se taie fideluta, ( am folosit varza de la punga gata taiata, Sauerkraut!!!). Se toaca ardeiul, morcovul se da pe razatoare se presara sarea, piperul, boiaua si mararul tocat marunt. Se acopera cu apa se pune capacul si se lasa la fiert. Pentru cei/cele care folosesc Kukta, se fierbe mai fierbe cca. 60 de minute dupa ce incepe sa fluiere. Cei care folosesc oala obisnuita pe aragaz cred ca undeva la vreo 2 ore, pana cade carnea de pe os.
Va asigur ca e o nebunie alaturi de painica de casa !!!
1
se poate consuma si cu smantana sau ardei iute