Cernem faina intr un lighean si facem o gropita in mijloc unde punem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si lasam 10 minute.
Intre timp batem bine ouale cu sarea si zaharul si zaharul vanilat si esenta iar la final adaugam si uleiul. Rasturnam compozitia peste faina cu drojdia si framantam cu restul de lapte caldut. Lasam aluatul la crescut timp de 1 ora.
Dupa ce aluatul a crescut infainam masa de lucru si rupem din aluat pt. a face o foaie rotunda cu grosimea de 0,5 cm. Taiem foaia in 8 triunghiuri egale, pe fiecare triunghi, inspre partea mai lata a triunghiului punem umplutura apoi rulam fiecare triunghi in parte, incepind de la partea lata spre varf, dupa care le dam o forma putin mai arcuita de cornulet.
Asezam cornuletele in tava tapetata cu hirtie de copt lasand distanta intre ele, lasam cornuletele in tava la crescut timp de 1 ora. Dupa ce cornuletele au crescut batem bine galbenusul de ou cu cei 50 ml de lapte si ungem cornurile frumos apoi bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.
1
Cornurile se pastreaza moi si bune 3-4 zile .