Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Oct 2013 | 4425 vizualizari

 

Cum toate lumili de aici zic ''by Gaby,by Gaby'' nu ''bay-bay'',am zis sa fac si eu,adica s-o plagiez pe fata asta cu ochisori albastrii si vigilenti....deci pentru ce am eu nevoie maine,se potrivesc de minune minunatele cornuri....am zis.acum sa ne apucam de scris....
PS.Eu am facut cantitate dubla,ca ce faci pentru impartit sunt de o mie de ori mai bune si pe langa multi pofticiosi.....

 

INGREDIENTE

  • 1200 g faina
  • 400 g branza vaci
  • 6 linguri smantana grasa
  • 60 ml ulei masline
  • 6 linguri zahar
  • sare( cca 1 lingurita)
  • coaja lamaie
  • 50 g drojdie proaspata
  • cca 500 ml lapte (aici e in functie de cat cere faina)
  • 2 oua
  • umplutura
  • gem de prune
  • rahat
  • sau orice altceva doriti
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca:

Intr-un castron mare punem faina, in mijloc facem o gaura si punem drojdia faramitata, zaharul, ouale, coaja de lamaie, smantana, branza de vaci si uleiul, adica toate ingredientele la gramada. Pe bune ca nu s-au certat, au facut cunostiinta una cu alta, ajutandu-le eu cu niste lapte caldut, omogenizand toate ingredientele. Laptele nu-l turnam tot odata, e posibil sa nu fie nevoie de tot, asa ca turnam putin cate putin si amestecam pana obtinem un aluat ferm pe care-l framantam 15 minute, apoi il punem in castron si dam castronul la frigider cca 1 si1/2 ora.

Scoatem aluatul, il impartim in patru si intindem cate o foaie rotunda pe care o impartim in 8, punem pe fiecare triunghi gemul, rulam si asezam cornurile in tava. Cuptorul sa fie preancalzit, se tin cca 20-25 minute. Eu le-am uns cu ou batut, le-am lasat cca 15 minute in cuptor, apoi am scos putin tava si le-am uns, bagand din nou tava ca sa se rumeneasca cornurile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Reteta-Video 1

04.10.2013, 17:09

Apetisanti!

Sim0na 1

07.10.2013, 10:26

Fata asta chiar merita sa fie plagiata din cand in cand! Si la cat de bine arata, ete cum te voi plagia si eu pe tine

diaconta 1

07.10.2013, 10:29

Io nu fac,ca a facut Cleme multe dintr-un kil si 200 de faina ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert batoane cu miere