Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2010 | 13902 vizualizari

 

by Laura Laurentiu, cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g unt sau margarina rece
  • 1 ou
  • 175 ml iart
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar (80 g zahar pentru varianta dulce)
  • 1 lingurita rasa drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 150 g cas
  • 60 g cascaval
  • 2 oua
  • sare
  • Pt uns:
  • 1 ou batut
  • cascaval ras
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece:

Se dizolva drojdia impreuna cu zaharul in 1-2 linguri de apa si se lasa sa stea 5-10 minute.

Se amesteca untul rece cu faina pana capata un aspect nisipos.

Se adauga oul, iaurtul si drojdia iar la final sarea. Se framanta bine, pana nu se mai lipeste de maini.

Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 3 ore.

Umplutura:

Se zdrobeste casul cu furculita (sau se da pe razatoare. Se amesteca bine cu ouale si se adauga sarea si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Dupa ce a dospit se pune aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie cu o grosime de 5-7 mm. Se taie triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se pune o lingurita de branza si se ruleaza de la baza spre varf..

Se pun cornurile in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou batut si se presara cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Se coc in cuptorul preancalzit, 25 de minute, pana se rumenesc deasupra.

Sunt foarte bune si pufoase si se pot manca atat calde cat si reci.

Data viitoare voi incerca si varianta dulce, umplute cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Barcute umplute cu brinza