Cornuri de Bratislava(Pozsonyi kifli)

de diaconta in Dulciuri, 28 Oct 2012 | 7177 vizualizari

 

Mi-au plăcut mult când le-am vazut la Gaby şi am crezut-o pe cuvânt când a zis că-s cele mai pufoase cornuri pe care le-a făcut.Chiar dacă la aspect nu sunt aşa frumoase ca şi ale ei sau ca cele ale lui Nico ,de la care s-a inspirat ea,m-am convins ca sunt „divine”,deosebit de bune şi uşor de făcut,mai ales pentru cei ca mine,care nu sunt prieteni cu aluaturile dospite.
Reţeta s-a potrivit la fix după ce am primit ameninţarea „Să nu cumva să faci ceva prăjitură cremoasă!!!!”.Offff ….si aveam eu nişte planuri…..vor trebui să mai aştepte niţel.
Puţintel am modificat eu reţeta din lipsă de anumite ingrediente,dar mă declar foarte mulţumită de rezultatul final.
Mutumesc Gabiţă!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 30 gr zahar pudra
  • 20 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • O lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr nuca macinata
  • 25 gr stafide (eu nu am avut)
  • 150 ml apa
  • 150 gr zahar pudra
  • Zeama de lamâie
  • Coaja de portocala
  • Puţin rom
  • Pentru ca a fost puţina umplutura,am folosit si gem de căpşuni
  • Mai avem nevoie de un ou pentru uns
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava(Pozsonyi kifli):

Am pregatit mai întâi aluatul.

Drojdia am pus-o sa dospeasca în laptela caldut (mare atenţie sa nu fie fierbinte).

Intr-un bol am amestecat faina cernuta cu sarea,zaharul pudra,cele doua oua batute si untul pe care l-am topit si l-am racit.

Am adaugat laptele cu drojdia cate putin si am framântat un aluat care trebuie sa ramâna elastic,nelipicios si sa se desprinda de peretii vasului.

Daca e nevoie,mai adaugati sau scadeti 50 gr faina.Eu am mai pus putina.

Am lasat aluatul la rece pâna am pregatit umplutura.Ar fi fost foarte buna cu stafide,dar cum nu aveam în casa,am  facut fara ele.

Din apa si zahar cu putina zeama de lamâie am facut un sirop ,pe care l-am fiert 2-3 minute.Apoi asa fierbinte l-am pus peste nuca macinata.Am mai adaugat romul si coaja de portocala.

Am scos aluatul de la rece si am modelat bilute de ~ 32 gr.Eu nu am avut cu ce sa masor exact asa ca le-am facut aproximativ cu aceasta greutate.Au iesit 32 de biluţe.

Fiecare biluta am aplatizat-o si i-am dat o forma elipsoidala(adica  un dreptunghi mai rotunjit la capete).

Am pus umplutura întinsa,am rulat si i-am dat forma de potcoava.

Le-am asezat în tava tapetata cu hârtie de copt,lasând loc între ele pentru ca vor creste foarte mult.

Cu ajutorul unei pensule le-am uns cu ou.

Acum reteta spunea ca se ung mai întâi cu galbenus,se lasa sa se usuce,iar înainte de a se introduce la cuptor se ung cu albus.

Eu le-am uns direct cu oul intreg batut .Am înteles mai târziu ca acest lucru le dadea aspectul frumos marmorat.

Data viitoare nu mai fac …prostii.

Am  pus tava în cuptorul preâncalzit,am lasat pe treapta de mijloc gratarul cuptorului pâna când s-au rumenit puţin si au început sa crape deasupra,apoi am mutat tava mai sus în cuptor.

Am mutat tava mai sus dupa 15 minute,iar dupa alte 10 minute au fost coapte.

Le-am scos pe un gratar si le-am lasat sa se raceasca acoperite cu un servet curat.Nu prea mult evident,ca doar cine putea rezista tentatiei.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava(Pozsonyi kifli)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu aroma de cafea