Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

de La Ancuta in Dulciuri, 13 Iul 2012 | 4507 vizualizari

 

Stiti voi cum e cu obsesiile? Pe mine aceste cornuri m-au obsedat si m-au urmarit de cand le-am vazut la Gaby. Dar cum se impaca caldura cu cornurile? Pai nu prea se impaca, dar ce poti face cand dorinta e mare? Stringi din dinti si te apuci de copt cornuri. Si sunt bune, asa ca merita sacrificiul :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 20 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • Umplutura de nuca:
  • 100 g nuca macinata
  • 25 g stafide
  • 75 g zahar pudra
  • 75 ml apa
  • coaja rasa de portocale
  • Umplutura cu mac:
  • 100 g mac
  • 25 g stafide
  • 75 g zahar pudra
  • 75 ml apa
  • coaja rasa de portocala
  • 1 ou pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli):

Dizolvam drojdia in laptele caldut si lasam la dospit 5 minute.
Intr-un castron amestecam faina cu ouale, zaharul si sarea. Adaugam drojdia dospita si untul topit, dar nu fierbinte. Framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie se mai poate adauga putina faina.

Dam aluatul la frigider pana pregatim umpluturile.
Pentru umplutura cu nuca punem apa si zaharul la fiert. Amestecam pana se topeste apoi lasam sa fiarba 2-3 minute. Amestecam nuca cu stafidele si coaja rasa de la o portocala. Peste acest amestec turnam siropul fierbinte si amestecam pana se omogenizeaza. Nu puneti chiar toata cantitatea de sirop de la inceput.
La fel procedam si cu umplutura de mac.

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati de 32 g pe care le modelam in bilute.
Luam fiecare biluta, o aplatizam si o intindem in forma elipsoidala. Punem o lingura de umplutura si o intindem.
Rulam aluatul si ii dam forma de potcoava.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin loc intre ele.
Ungem cornurile cu galbenus si lasam sa se usuce. Inainte de a le baga la cuptor le ungem cu albus.

Coacem cornurile la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (30)

La Ancuta 1

14.07.2012, 00:11

)) Mena, asta este... poate data viitoare

Sidy 1

14.07.2012, 07:51

Pot sa iau si eu unul la cafeluta asta de dimineata ??? Minunat arata...

Bunica 1

14.07.2012, 14:51

sunt foarte bune eu le-am facut cu mai mult zahar pentru ca am un puiut care nu le mananca daca nu sunt dulci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )