Cornuri de Bratislava

de Lau in Dulciuri, 6 Feb 2013 | 3693 vizualizari

 

Mi-au placut foarte mult cand le-am vazut la Gaby.Numai ca eu eram sa le uit in cuptor:))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 600 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 20 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • UMPLUTURA
  • 200 g nuca macinata
  • 30 g stafide
  • coaja rasa de portocala
  • 150 g zahar pudra
  • 150 ml apa
  • UNS
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava:

Aluat-dizolvam drojdia in laptele incalzit usor,si lasam la dospit cca 5 min.

Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si sarea,adaugam ouale batute,untul topit si racit,laptele si incepem sa framantam un aluat nelipicios.

Acoperim si dam coca la rece.

Amestecam nuca cu stafidele si coaja de portocala

Amestecam apa cu zaharul si punem pe foc sa fiarba 3 min,turnam treptat siropul fierbinte pestre nuca si omogenizam.

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati egale,

Luam fiecare bucata o aplatizam si o intindem in forma de elipsoida,punem cate o lingura de umplutura si o intindem.

Rulam aluatul si ii dam forma de potcoava,

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt,(lasand loc intre ele)

Ungem cornurile cu galbenusul de ou si lasam sa se usuce

Inaintede a baga tava la cuptor ungem cornurile cu albusul de ou,

Lasam la cuptor pana se rumenesc frumos.

 Sursa de inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Lau 1

07.02.2013, 08:47

dia ma atrageau prea tare ca sa le fac merg de minune la pachetel la gradi

adriana65 1

07.02.2013, 20:33

mama le face. bune bune

Lau 1

07.02.2013, 21:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci