Cornuri cu gem

de miremirc in Prajituri, 24 Feb 2011 | 17892 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 4 lg miere,
  • 25 g unt,
  • 1 ou ptr uns    
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Dizolvam drojdia in 3 lg lapte caldut, putin zahar si lasam la dospit; intre timp dizolvam mierea si untul in laptele caldut ce a ramas, apoi amestecam cu faina aceste ingrediente si framantam pana ce obtinem un aluat moale si nelipicios; lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul(eu l-am lasat cam 40 minute).

Impartim aluatul in 2 si intindem 2 foi rotunde pe care le taiem cu cutitul in 8 bucati; pe fiecare bucata punem putin gem ( eu am folosit gem de prune si gem de afine) apoi rulam cornurile si le punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt ( eu din pacate nu am mai avut hartie de copt si am pus cornurile in tava unsa cu ulei ); lasam cornurile asezate in tava cam 30 de minute ca sa creasca apoi le ungem cu un ou batut si le dam la cuptor; dupa ce s-au rumenit frumos le ungem deasupra cu miere.

Delicioase!

S-au terminat foarte repede si nu am ajuns sa fac poza si la sectiune... poate data viitoare :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

flor 1

25.02.2011, 23:30

STIU SI EU RETETA SI DE FIECARE DATA CAND LE FAC FOLOSESC 25 G DE DROJDIE PROASPATA,LE-AM FACUT DE ZECI DE ORI. .LA CUPTOR LE LAS CIRCA 15-20 DE MINUTE.IN 15 MINUTE NU-S ASA RUMENITE SI IS MAI MOI SI MAI BUNE.

adry88 1

12.06.2011, 13:51

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:31

bune

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Albinita