Intr-un castron punem faina. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia, sarea, zaharul, untul taiat cubulete si laptele rece. La inceput se amesteca cu o furculita pana faina se transforma in coca, apoi se framanta cu mana pana se obtine un aluat omogen, care nu se lipeste de mana si castron. Nu se framanta mult, doar cat sa nu aiba cocoloase.
La nevoie se mai poate adauga putin lapte rece sau faina, dupa cum o cere aluatul.
Aluatul se strange sub forma de bila si se da la frigider pentru 1 ora.
Untul se freaca, sa iasa apa din el, apoi se amesteca cu 2-3 linguri faina. Se pune pe o bucata de folie alimentara, se inveleste, i se da o forma cubica si se da la frigider.
Pe masa presarata cu faina intindem cubul de unt, pana obtinem o foaie patrata, de cca 1 cm grosime.
Intindem apoi aluatul, intr-o foaie dubla ca marime, fata de patratul de unt.
Punem patratul de unt peste foaia de aluat si impachetam astfel: partea din dreapta se aduce peste unt, iar cea din stanga se aduce pe deasupra, pana la marginea foii.
Se intinde apoi cu sucitorul intr-o foaie de 3 ori mai lunga decat este pe lat, de cca 1 cm grosime. Mai departe, impachetam in 3 parti, se aduce partea din fata, pana la jumatate, iar cealalta parte se aduce deasupra si inca o data in 3. Se impacheteaza bine, astfel incat sa nu ramana goluri de aer.
Daca apar basicute de aer in aluat, mai ales in timpul intinderii cu sucitorul, se elimina intepand aluatul cu varful unui cutit subtire.
Daca in timpul intinderii se intampla ca untul sa iasa din aluat, se presara locul cu faina si se intinde cu sucitorul.
Invelim aluatul in folie si dam la rece pentru 30 de minute. Scoatem aluatul de la frigider si repetam operatiunea de mai sus, operatiune ce o repetam de 4 ori, la interval de 30 de minute de tinut la rece.
In tot timpul cand impaturim aluatul presaram cu faina, sa nu se lipeasca, doar daca este nevoie
Cand se impaturesc foile se curata bine de faina cu ajutorul unei pensule, pentru ca aluatul sa nu se imbibe cu multa faina
Ultima data se intinde aluatul in foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime, apoi se taie in 2 pe lungime, apoi in triunghiuri de marimea dorita.
Pe baza fiecarui triunghi se pune cate un patratel de ciocolata si se ruleaza catre varf. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele si se pun la frigider pentru 30 de minute.
Se poate folosi orice alta umplutura va place sau se pot face si simple, dupa cum va e preferinta.
Neaparat sa le puneti la frigider, sa fie reci inainte de a baga tava la cuptor. Eu la prima tura de cornuri am zis ca nu e nevoie si n-au iesit frumoase, s-au desfacut. Au fost bune, dar urate. :))
Se scoate tava de la frigider, se ung repede cornurile cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte rece si se dau la cuptorul incins la foc mediu spre mare, pentru cca 20-25 de minute.
Dupa ce am facut cornurile cu ciocolata din aluat de foietaj rapid, am vrut sa incerc si varianta asta, pentru a putea face diferenta.
Am vrut sa fie un rezultat final moale si pufos, dar in acelasi timp foietat. Si chiar asa si este. Iar acum, cu mana pe inima i-as putea raspunde Laviniei...da, este un aluat pe care l-as mai face si a doua si a treia oara...Asa ca, intr-o zi cand dispuneti de ceva timp, neaparat sa-l faceti si voi. Nu e deloc greu, va asigur.
Multumesc Gabrielei ca m-a ajutat cu ingredientele pentru acest aluat de foietaj. :*