Cornuri Bratislava

de Constelatialeu in Dulciuri, 30 Apr 2014 | 6957 vizualizari

 

Azi am fost cu plagiatul.Am intrat in curte la Gaby,ca e mare si bogata.....

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 30 g zahar farin
  • 25 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 1 ou pentru uns
  • Umplutura
  • 180 g nuca macinata
  • 150 g zahar farin
  • 150 ml apa
  • 50 g stafide aurii
  • 25 g cacao
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava:

Intr-un castron punem faina.Topim untul si il lasam sa  se raceasca.Laptele il incalzim putin si punem drojdia in el,lasam cca 5 min,pana se topeste bine drojdia.Apoi adaugam in faina ouale,zaharul,sarea si untul topit si racit,incepem sa framantam ,pana omogenizam bine,adaugam si laptele.Trebuie sa ne iasa un aluat elestic.Il dam la rece si pregatim umplutura.Apa cu zaharul il fierbem ,sa scada un pic,ca un sirop nu foarte gros,dar nici subtire.Acest sirop il turnam peste nuca amestecata cu stafidele si cacaoa.

Scoatem aluatul de la rece si il imparim in bilute de cca 32 g.Fiecare bila o intindem sub forma ovala,punem umplutura,rulam si ii dam forma de potcoava.Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu galbenus de ou,lasam sa se usuce si apoi ungem cu albus de ou.Se da tava la cuptor la foc mediu,pana incep sa prinda culoare.

TIPS-URI

1

cand am bagat cornurile la cuptor,sub tava am pus o oala cu apa,sa nu se arda pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem