Cornulete umplute cu branza

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 7 Sep 2013 | 6012 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 gr. faina
  • 150 gr. unt moale (la temperatura camerei)
  • sare dupa gust
  • 1/4 lingurita zahar
  • 1/2 cub drojdie
  • putina apa calduta (cca 70-100 ml)

Umplutura:

  • 1 cutie branza Ceva Fin pufos
  • cca 100 gr. branza feta

Decor:

  • chimen
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete umplute cu branza:

Pregatim mai intai amestecul de branzeturi: se zdrobeste branza Feta cu o furculita, se adauga crema de branza Ceva Fin pufos de la Delaco. Cine doreste poate pune si in umplutura chimen, eu am lasat-o simpla, doar cu gust de branza.

Prepararea aluatului:   Amestecam deojdia cu zaharul si putina apa calduta, adaugam o lingura de faina si lasam la dospit cca 10 min.

Agaugam apoi untul si restul ingredientelor, obtinem un aluat elastic, nelipicios. Lasam aluatul acoperit sa se odihneasca cca 10 min., timp in care isi va dubla volumul daca il tineti acoperit cu un prosop sa fie ferit de curenti.

Infainam masa de lucru,impartim aluatul in 4 portii aprox. egale.

Intindem o bila de aluat, o impartim cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din crema de branza pregatita intre timp. Rulam cornuletele si le asezm in tava, pe hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 3 bile de aluat ramase.

Se ung cu ou batut, se presara chimen si se dau la cuptor la temperatura medie pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate de casa