Cornulete fragede cu osanza

de La Ancuta in Dulciuri, 5 Sep 2013 | 22975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g osanza cruda
  • 4 galbenusuri
  • 100 ml iaurt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 250-270 g faina
  • umplutura dupa gust: rahat, gem de prune amestecat cu nuca macinata etc
  • zahar pudra (pentru tavalit)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu osanza:

Intr-un castron punem osanza macinata impreuna cu galbenusurile, sarea si esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam apoi iaurtul si mai mixam cateva minute.
Adaugam cateva linguri de faina si mixam pana se incorporeaza apoi adaugam treptat toata faina si framantam repede un aluat nelipicios. Nu trebuie insistat prea mult, pentru ca cornuletele sa ramana fragede.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 20 de minute.

Aluatul racit il intindem in foaie subtire pe care apoi o taiem patratele nu prea mari. Asezam umplutura dorita pe fiecare patratel si apoi rulam incepand din colt.

Pentru umplutura eu am folosit rahat si gem de prune in care am adaugat nuca macinata.

Cornuletele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumenesc usor (20-25 de minute). Cornuletele inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

Sunt foarte fragede si dispar cat ai clipi :).

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu osanza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca si dulceata de prune