Cornulete fragede cu gem de visine

de anca_rm in Prajituri, 7 Mar 2014 | 7270 vizualizari

 

Aceasta reteta seamana foarte mult cu reteta bunii de cornulete, dar cu mai putina grasime si nu cu magiun ci cu gem de visine, am facut eu .
Imi aduc aminte cu mare drag cand faceam impreuna cu ea cornulete, gogosi sau tascute cu magiun sau branza ...hmm cat de bune puteau fi.
Si la fel ca ea am avut si eu ajutor :)

 

INGREDIENTE

  • -500 gr faina
  • -5 linguri untura (120 gr )
  • -4 galbenusuri
  • -6 linguri smantana (150 gr)
  • -2 linguri zahar (optional)
  • -1 vraf cutit sare
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • Pt umplut :
  • gem de prune, gem de visine, rahat sau altceva
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem de visine:

Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt.

Adaugam smantana, untura, ouale , sarea, zaharul si scortisoara  si framantam bine . In functie de caliatatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate sa mai ceara faina . Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde .

Acuma le acoperim si le lasam pana pregatim umplutura si tava .

Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade si tava o tapetam cu hartie.

Intindem  aluatul cu sucitorul, trebuie sa-l intindem bine ..dar totusi nu foarte subtire. Taiem patratele , punem in mijloc umplutura si rulam .

Asezam pe tava si continuam pana cand terminam toate .

Dam tava la cuptor si coacem cam 20 minute , se rumenesc putin deasupra si atunci sunt gata .

Le pudram cu zahar cand sunt gata si servim alaturi de ceasca de cafea, de lapte sau ceai sau asa ..pur si simplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]