Cornulete fragede

de anca_rm in Prajituri, 26 Oct 2016 | 16595 vizualizari

 

O alta reteta de cornulete cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare drag .
Eu am folosit pentru umplutura mac macinat , fiert in lapte si amestecat cu albusuri batute si gem de prune fara zahar . Aceste cornulete se pot umple cu nuca , rahat ,orice alt fel de  gem .
 
 

 

INGREDIENTE

  • -4 galbenusuri
  • -150 gr untura
  • -150 gr unt gras (85%grasime)
  • -250 gr smantana
  • -3 linguri otet
  • -1 kg faina
  • -coaja razuita de lamaie
  • Pt umplutura :
  • -1 borcan 370 gr gem de prune
  • -200 gr mac +200 ml lapte +3 linguri de zahar +2 albusuri battue spuma
  • Extra:
  • Faina penru infainat masa de lucru
  • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Intr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie , smantana si otetul . Framantam aluatul bine pana devine lucios si se desprinde de maini.

Din aluatul obtinut am format un baton gros pe care l-am impartit in 10 parti aproximativ egale. Daca vreti sa iasa la fix il cantariti si apoi puteti imparti egal .

Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul pe blatul de lucru infainat cat mai subtire si apoi rulam ca si o clatita .

Asezam intr-o tava si procedam la fel cu celelalte bucati de aluat.

Le punem la frigider pentru 30-40 minute .

Intre timp pregatim umplutura : macul il macinam si il fierbem in lapte adaugand zaharul.

Racim acest amestec si albusurile le batem spuma tare . Cand este rece atunci incorporam albusurile in macul fiert .

Dupa ce clatitele de aluat  s-au odihnit in frigider urmeaza etapa migaloasa si consumatoare de timp .

Fiecare clatita o taiem in rondele de aproximativ 2 cm . Bucatile le intindem cu sucitorul ,pe partea rulata , cat sa formam un cornulet . Punem umplutura si rulam .

Asezam cornuletele formate in tava , le ungem cu ou batut si le punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute maxim .

Dupa ce se racesc se pot pudra din abundenta cu zahar pudra .

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete bicolore