Cornulete fragede

de anca_rm in Prajituri, 26 Oct 2016 | 16091 vizualizari

 

O alta reteta de cornulete cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare drag .
Eu am folosit pentru umplutura mac macinat , fiert in lapte si amestecat cu albusuri batute si gem de prune fara zahar . Aceste cornulete se pot umple cu nuca , rahat ,orice alt fel de  gem .
 
 

 

INGREDIENTE

  • -4 galbenusuri
  • -150 gr untura
  • -150 gr unt gras (85%grasime)
  • -250 gr smantana
  • -3 linguri otet
  • -1 kg faina
  • -coaja razuita de lamaie
  • Pt umplutura :
  • -1 borcan 370 gr gem de prune
  • -200 gr mac +200 ml lapte +3 linguri de zahar +2 albusuri battue spuma
  • Extra:
  • Faina penru infainat masa de lucru
  • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Intr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie , smantana si otetul . Framantam aluatul bine pana devine lucios si se desprinde de maini.

Din aluatul obtinut am format un baton gros pe care l-am impartit in 10 parti aproximativ egale. Daca vreti sa iasa la fix il cantariti si apoi puteti imparti egal .

Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul pe blatul de lucru infainat cat mai subtire si apoi rulam ca si o clatita .

Asezam intr-o tava si procedam la fel cu celelalte bucati de aluat.

Le punem la frigider pentru 30-40 minute .

Intre timp pregatim umplutura : macul il macinam si il fierbem in lapte adaugand zaharul.

Racim acest amestec si albusurile le batem spuma tare . Cand este rece atunci incorporam albusurile in macul fiert .

Dupa ce clatitele de aluat  s-au odihnit in frigider urmeaza etapa migaloasa si consumatoare de timp .

Fiecare clatita o taiem in rondele de aproximativ 2 cm . Bucatile le intindem cu sucitorul ,pe partea rulata , cat sa formam un cornulet . Punem umplutura si rulam .

Asezam cornuletele formate in tava , le ungem cu ou batut si le punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute maxim .

Dupa ce se racesc se pot pudra din abundenta cu zahar pudra .

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

RuxyRux 1

26.10.2016, 19:58

Oooo, vreau...imi plac mult...ti-au iesit super!

Rocsi 1

26.10.2016, 21:14

Ce faine sunt si ce fragede!

Merisor 1

27.10.2016, 07:37

Ce bune și frumușele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete bicolore