O alta reteta de cornulete cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare drag .
Eu am folosit pentru umplutura mac macinat , fiert in lapte si amestecat cu albusuri batute si gem de prune fara zahar . Aceste cornulete se pot umple cu nuca , rahat ,orice alt fel de gem .
Intr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie , smantana si otetul . Framantam aluatul bine pana devine lucios si se desprinde de maini.
Din aluatul obtinut am format un baton gros pe care l-am impartit in 10 parti aproximativ egale. Daca vreti sa iasa la fix il cantariti si apoi puteti imparti egal .
Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul pe blatul de lucru infainat cat mai subtire si apoi rulam ca si o clatita .
Asezam intr-o tava si procedam la fel cu celelalte bucati de aluat.
Le punem la frigider pentru 30-40 minute .
Intre timp pregatim umplutura : macul il macinam si il fierbem in lapte adaugand zaharul.
Racim acest amestec si albusurile le batem spuma tare . Cand este rece atunci incorporam albusurile in macul fiert .
Dupa ce clatitele de aluat s-au odihnit in frigider urmeaza etapa migaloasa si consumatoare de timp .
Fiecare clatita o taiem in rondele de aproximativ 2 cm . Bucatile le intindem cu sucitorul ,pe partea rulata , cat sa formam un cornulet . Punem umplutura si rulam .
Asezam cornuletele formate in tava , le ungem cu ou batut si le punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute maxim .
Dupa ce se racesc se pot pudra din abundenta cu zahar pudra .