Tarta cu caise, ricotta si vanilie

de Oana in Prajituri, 29 Iun 2011 | 10529 vizualizari

 

O minunatie de arome!

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri faina
  • 500 g caise
  • Crema:
  • 250 g ricotta
  • 3 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Jeleu:
  • 2 caise coapte
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • un plic tort jelee alb Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caise, ricotta si vanilie:

Se separa galbenusuri de albusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul, adaugat treptat, se mixeaza pana isi tripleaza volulul, se albesc si zaharul este topit. Se adauga apoi cate o lingura de faina si se amesteca cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus, pana s-a incorporat toata faina. Albusurile se bat spuma si se pun cate 2-3 linguri peste crema de galbenusuri, amestecand tot cu lingura de lemn foarte usor, in acelasi sens, pana se incorporeaza toata cantitatea de albusuri. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina si se toarna pandispanul. Caisele spalate si taiate felii se pun cu grija peste pandispan. Se coace in cuptorul incins, la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra si se probeaza cu scobitoarea. Se scoate tava si se lasa la racit in tava.

Crema: se mixeaza ricotta cu zaharul pudra 2 minute, pana devine pufoasa, apoi se adauga esenta de vanilie. Crema se intinde peste blatul racit si se pune la frigider jumatate de ora.

Jeleu: Cele doua caise fara samburi se mixeaza cu blenderul pana se obtine un piure fin. Praful din plic se amesteca cu zaharul, se toarna apoi apa si piureul de caise. Se pune pe foc conform instructiunilor de pe plic si se toarna apoi peste prajitura. Se mai lasa la rece jumatate de ora. Se orneaza cu frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise, ricotta si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

adry88 1

02.07.2011, 15:45

grozava

RoXx 1

04.09.2012, 19:24

Vaaai arata extraordinar

Angelina_Elena 1

07.09.2012, 15:41

o tarta pe placul meu...delicioasa si racoritoare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise