Sunt tare bune si atat de fragede...
Obisnuiam sa le cumpar, dar niciodata nu descopeream acel "ceva" , gustul autentic. Asa ca m-am pus pe treaba si nu am fost dezamagita :)
Acum pot spune ca mi-am "facut pofta" !
Inainte de toate, se scot ingredientele de la frigider si se tin la temperatura camerei timp de 1-2 ore.
Se mixeaza untul cu smantana, apoi se adauga otetul si praful de sare.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia de unt, turnata in ploaie. Se framanta bine pana devine un aluat consistent, nelipicios.
Se infasoara in folie de plastic si se tine la frigider pentru o ora.
Rahatul se taie pe lungime, in betisoare de marime potrivita.
Se intinde aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina, in discuri cu grosimea de 4-5 mm.
Se taie fiecare disc in triunghiuri, se pun bastonasele pe fiecare din ele si se ruleaza de la baza spre varf.
Se pregateste o tava tapetata cu ulei si faina, se aseaza cornuletele si se ung cu oul batut amestecat cu lapte.
Se coc la foc mediu, 40-45 min.
Cand sunt gata se pudreaza cu zahar.
1
Se pot unge si cu ou batut + zahar si nuca macinata.
2
Pentru umplutura se foloseste rahat, gem, magiun, nuci + gem.