Eclere cu crema de vanilie si zmeura

de deyutzky in Dulciuri, 13 Sep 2016 | 4144 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta". Ei bine, asta este inca o reteta care-mi place mult si mi-ar placea sa fiu rasfatata cu ea, mai ales ca are si zmeura care este preferata mea. 

 

INGREDIENTE

  • Coji de eclere:
  • 300 ml apa
  • 200 g faina
  • 75 g ulei
  • 6 oua
  • un varf cutit de sare
  • un varf cutit de zahar
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri amidon
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • In plus:
  • zmeura
  • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si zmeura:

Coji de eclere:

Intr-o craticioara punem la fiert apa cu uleiul, sarea si zaharul.

In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam toata faina si amestecam cu un tel repede pana cand faina este incorporata complet.

Amestecam bine pana cand aluatul se desprinde de pe peretii craticioarei.

Lasam aluatul sa se raceasca bine, iar dupa ce aluatul s-a racit complet, adaugam ouale pe rand si mixam. Adaugati urmatorul ou abia dupa ce primul ou a fost incorporat complet si continuati asa cu fiecare ou.

Este posibil sa aveti nevoie doar de 5 oua, depinde de marimea lor. Dupa ce ati adaugat al 5-lea ou testati compozitia astfel: puneti putin aluat intr-un pos si formati un ecler pe o farfurie. Daca aluatul face un mot, nu mai adaugati al 6-lea ou.

Preincalzim cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt.

Punem compozitia intr-un pos si formam cojile de eclere direct pe hartia de copt din tava.

Dam tava la cuptor pentru 15-20 de minute la foc mediu spre mare. Va recomand sa stati pe langa cuptor si aveti grija sa nu se arda daca aveti un cuptor mai problematic, cum e al meu :)) care nu coace uniform.Dupa acest timp dam cuptorul la foc mediu(putin spre mic), si le mai lasam aproximativ 10 minute, iar dupa acest timp intredeschidem usa cuptorului si le mai lasam inca 5-10 minute.

Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Crema de vanilie:

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam treptat amidonul si putin lapte si amestecam bine compozitia.

Adaugam restul de lapte si punem vasul pe foc mic. Amestecam continuu cu un tel, pana cand compozitia se ingroasa. Inchidem focul si adaugam esenta de vanilie, apoi lasam crema sa se raceasca. 

Asamblare:

Taiem cojile de eclere in jumatate pe orizontala si le umplem cu crema de vanilie racita si zmeura.

Deasupra le decoram cu ciocolata topita(am pus ciocolata intr-o punguta si am scufundat-o in apa calduta pana cand s-a topit; am taiat varful pungutei si am decorat eclerele) si zmeura. 

Le pastram la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:12

mmm ce bune sunt!

Valclaudia 1

11.12.2016, 18:18

grozave!

dantes 1

30.07.2021, 07:24

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, prune si aroma de scortisoara