Foarte fragede, ti se topesc in gura. Mersi Diana pentru reteta, cu siguranta o sa mai fac.
Se amesteca faina cu sarea si cu untul, se freaca bine intre maini pana devine foarte sfaramicios. In smantana se dizolva zaharul si zaharul vanilat, apoi se toarna peste faina impreuna cu galbenusurile si se framanta bine. Se acopera cu o folie si se da aluatul la frigider 1-2 ore sau chiar de pe o zi pe alta.
Rahatul se taie in fasii mici cam cat o jumatate de deget, cat sa incapa cate o bucata in fiecare cornulet.
Pe masa infainata intindem aluatul subtire de circa 3-4 mm, se ia un pahar sau o cana si decupam, apoi punem cate o bucata de rahat pe fiecare si impaturam dupa preferinte, eu in doua le-am pliat si le-am lipit marginile cu ajutorul unei furculite.
Se coc circa 20 de minute, numai pana incep sa prinda culoare, nu mai mult.
Dupa ce se scot si se racesc putin, se dau prin zahar pudra. Se pastreaza foarte bine in recipient inchis ermetic.
Pofta buna!
1
in loc de unt puteti folosi margarina sau untura
2
daca aveti nuca macinata, in loc de rahat, puteti sa bateti cele doua albusuri cu 200 g zahar si adaugati 200 g nuca macinata si umpleti cornuletele cu cate o lingurita din acest amestec