Cornulete cu rahat

de Laly in Dulciuri, 21 Feb 2014 | 18374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cana ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • 300 gr rahat
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Amestecam drojdia cu 3 linguri de apa claduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat amestecam restul de apa si uleiul. Intr-un vas mai inalt punem faina (circa 1 kg), praful de sare, maiaua si uleiul si framantam bine, pana iese un aluat tare, bun de modelat. Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam la loc cald, circa 30 de minute pana isi dubleaza volumul.Intindem o foaie subtire pe care o taiem in triunghiuri sau dreptunghiuri. Asezam pe fiecare triunghi o bucata de rahat si rulam. Tapetam o tava de copt cu hartie cerata si punem cornuletele. Coacem la foc potrivit pana se rumenesc frumos deasupra. Calde le pudram cu zahar pudra.

Sunt foarte, foarte fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Laly 1

22.02.2014, 18:42

Aurelia

Laly 1

22.02.2014, 18:42

Pusha

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 10:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat