Reteta traditionala de papanasi pufosi prajiti, cu branza de vaci de azi e una dintre retetele noastre favorite. Ne plac si papanasii moldovenesti si papanasii fierti, cu pesmet, dar poate si pentru ca am crescut cu aceasta varianta, o indragim cel mai mult!
Ingrediente Reteta traditionala de papanasi pufosi prajiti, cu branza de vaci
Preparare Reteta traditionala de papanasi pufosi prajiti, cu branza de vaci
Am separat galbenusurile de albusuri.
Intr-un vas am amestecat branza, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de copt, apoi am adaugat albusurile batute spuma. S-a format un naluat peste care am pus faina si am framantat pana am putut modela papanasii.
Am incins uleiul si i-am rumenit bine pe fiecare parte, i-am scos si i-am pregatit cu dulceata si smantana pentru a fi serviti. Un deliciu !
Pofta buna!
Si pentru ca tot pomeneam de ei in introducere, sa va arat si cum se prepara papanasii moldovenesti, papanasii fierti, cu branza de vaci
Aici gasesti Cum sa prepari papanasi dupa o reteta de Radu Anton Roman
1
se servesc fierbinti
2
fiecare portie are 2 papanasi