Cornulete cu rahat

de Renataedina in Prajituri, 16 Ian 2014 | 13522 vizualizari

 

Cornulete de minune

 

INGREDIENTE

  • 60 dkg faina
  • 20 dkg untura de porc (+ 5 dkg pentru uns)
  • 1 ceasca de lapte batut ( 200 ml)
  • 1 ou
  • 1 dkg drojdie
  • Umplutura:
  • 10 dkg rahat maruntit
  • 1 borcan dulceata de prune (aproximativ 30 dkg)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Ingredientele se amesteca intr-un bol, se imparte in patru bucati. Pe fiecare bucata se intinde si se unge cu untura calda si se ruleaza. Dintr-o rulada iese aproximativ 20 - 25 de cornulete.

Luam o rulada, o feliem cam la 1 cm si il intindem. Dupa ce am intins ungem cu untura calda si umplam cu rahat sau cu dulceata de prune si se ruleaza sub forma de cornulete.

Dupa ce am terminat cu doua tavi, pornesc aragazul pe maxim, fiindca cornulete se coc repede. 

Cornuletele se pun in tava si punem la copt pana cand se rumenesc.

Cornuletele coapte si racite se invartesc in zahar pudra vanilat.

Alternative umplutura:

Umplutura cu branza: 30 dkg branza de vaca, 1 ou, 3 - 4 linguri de zahar depinde cat de dulce va place, 2 plic zahar vaniliat, coaja de portocala razuit. Toate ingredientele se amesteca intr-un bol

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

laura_n 1

17.01.2014, 12:02

bune! dar vai de mama de mai stiu unitatile astea de masura...ce sunt alea? ))

marcela13 1

17.01.2014, 12:05

de acord cu Laura_n

Alina26 1

17.01.2014, 12:24

superbe!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede