Este reteta mamei soacre, o face de cate ori este o sarbatoare si imarte pentru pomenirea mortilor.
Ieri am fost si am facut impreuna aceste minunate cornulete.
Pentru faina nu este o cantitate anume, se framanta un aluat destul de elastic, dar nu atat de tare ca la paine, trebuie sa nu se mai lipeasca de maini, atunci este gata.
Ies atat de fragede datorita osanzei si bicarbonatului.
Mai intai frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi frecam osanza cu cealalta lingura de zahar si zaharul vanilat si le impreunam.
Punem otetul intr-o cescuta si dizolvam in el bicarbonatul, apoi il adaugam peste osanza, punem putina sare, esenta de vanilie, apoi cu ajutorul mixerului incorporam apa minerala si o parte din faina.
Spun o parte din faina pentru ca in momentul cand incepe sa se intareasca aluatul, scoatem mixerul si framantam cu mana.
Adaugam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Nu este un aluat prea tare.
Infainam sau ungem masa de lucru si intindem aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o forma dreptunghilatra si nu prea groasa.
Taiem patratele cam de 1,5 cm latura si punem pe fiecare cate o bucata de rahat de fructe. Rulam si asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35 minute sau pana se coloreaza putin.
Cand sunt reci le pudram cu zahar cu aroma de vanilie sau simplu.
Sunt asa de bune alaturi de o cana cu lapte sau iaurt!
1
Se pot adauga si 2 oua in compozitie, de regula doar galbenusurile.
2
Se pot face si de post inlocuind osanza cu margarina.