Cornulete cu rahat

de Merisor in Prajituri, 21 Iun 2013 | 41349 vizualizari

 

Este reteta mamei soacre, o face de cate ori este o sarbatoare si imarte pentru pomenirea mortilor.
Ieri am fost si am facut impreuna aceste minunate cornulete.
Pentru faina nu este o cantitate anume, se framanta un aluat destul de elastic, dar nu atat de tare ca la paine, trebuie sa nu se mai lipeasca de maini, atunci este gata.
Ies atat de fragede datorita osanzei si bicarbonatului.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri cu varf osanza/untura
  • 8 linguri apa minerala
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura otet
  • sare
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 25 gr drojdie.
  • faina cat cuprinde
  • 250 gr rahat multicolor
  • 2 licuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Zahar pudra pentru ornat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Mai intai frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi frecam osanza cu cealalta lingura de zahar si zaharul vanilat si le impreunam.

Punem otetul intr-o cescuta si dizolvam in el bicarbonatul, apoi il adaugam peste osanza, punem putina sare, esenta de vanilie, apoi cu ajutorul mixerului incorporam apa minerala si o parte din faina.

Spun o parte din faina pentru ca  in momentul cand incepe sa se intareasca aluatul, scoatem mixerul si framantam cu mana.

Adaugam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Nu este un aluat prea tare.

Infainam sau ungem masa de lucru si intindem aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o  forma dreptunghilatra si nu prea groasa.

Taiem patratele cam de 1,5 cm latura si punem pe fiecare cate o bucata de rahat de fructe. Rulam si asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35 minute sau pana se coloreaza putin.

Cand sunt reci le pudram cu zahar cu aroma de vanilie sau simplu.

Sunt asa de bune alaturi de o cana cu lapte sau iaurt!

TIPS-URI

1

Se pot adauga si 2 oua in compozitie, de regula doar galbenusurile.

2

Se pot face si de post inlocuind osanza cu margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Merisor 1

22.06.2013, 08:45

Gaby se pot inmuia in ceva...digestiv acolo

gaby_duceag 1

22.06.2013, 08:49

)))))))))))))))))))))))))

Bya Ralu 1

24.06.2013, 00:52

de cand nu am mai papat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu untura