Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach

de Tuxedo in Prajituri, 17 Dec 2013 | 17599 vizualizari

 

Nu pot sa spun decat ca sunt foarte incantata de aceasta reteta, mi-am luat niste carticele de curand, fiecare cu cate un profil, una cu retete pe baza de merisoare, una cu retete pe baza de nuci si una cu retete de Craciun iar aceasta este o reteta traditionala evreiasca, foarte delicioasa si cu un parfum care va inunda toata casa, nu mai zic cat de repede se vor manca!

 

INGREDIENTE

  • pentru aprox.36 cornulete:
  • 230 gr unt (margarina) la temperatura camerei
  • 250 gr Philadelphia crema de branza pentru prajituri
  • 100 gr zahar brun
  • 300 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 250 gr gem de caise (macese, piersici, portocale, zmeura etc)
  • 150 gr nuci prajite si macinate (nu foarte fin)
  • un varf cutit scortisoara
  • Pentru ornat:
  • 1 albus de ou
  • 50 gr zahar brun
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach:

Este cat se poate de simplu.

Intr-un bol frecam bine untul moale impreuna cu branza Philadelphia (tot la temperatura camerei) si cu zaharul brun pana devine ca o pasta.

Adaugam faina treptat si mixam cu mixerul. Cand coca se intareste framantam cu mana. Trebuie sa avem o coca manevrabila, nu foarte tare. Va fi destul de lipicioasa dar o vom refrigera cel putin o ora ca sa putem lucra cu ea. Eu am facut un sul pe care l-am bagat intr-o folie de plastic iar  dupa racire l-am impartit in 3 parti egale.

Dupa ce am scos aluatul din frigider, pudram blatul de lucru cu faina din belsug. Pudram si coca si incepem sa intindem foaia in forma de cerc, pudrand din cand in cand suprafata acesteia cu faina (la temperatura camerei va deveni usor lipicioasa, dar rezulatatul va fi de vis! va promit )

Cercul trebuie sa aiba un diametru de aprox. 30 cm. si il vom taia in 12 raze (intai il taiem in 2, apoi in 4, apoi fiecare sfert in 3).

Intr-un bol, putem amesteca gemul , scortisoara si nuca macinata. Eu am intins intai gemul apoi am imprastiat nuca deasupra, dar cred ca este mai usoara prima varianta!

Preincalzim cuptorul la 175ºC, tapetam o tava cu hartie de copt si asezam cornuletele la o distanta de 2 cm unul fata de altul.

Batem albusul de ou si ungem suprafata cornuletelor apoi presaram zahar brun pe deasupra si le coacem cca. 22 minute.

Le lasam sa se raceasca apoi le putem servi alaturi de un ceai sau o cafeluta!

Pofta buna! sunt deosebit de fragede, cu aluatul este mai greu de lucrat dar sunt convinsa ca o sa va placa la nebunie, la fel cum mi-au placut si mie!

TIPS-URI

1

Daca aluatul este foarte lipicios, puteti adauga, 1 lingura sau doua de faina!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Tuxedo 1

18.12.2013, 20:41

va multumesc! mie imi plac cornuletele foarteee mult, dar mult, nu va mint, iar acestea au trebuit sa fie ascunse ca sa nu le pap pe toate. Sunt irezistibilee!

abstract01 1

20.12.2013, 00:41

mihaelam90 1

20.12.2013, 15:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede