Cornulete cu nuca

de Ina in Dulciuri, 12 Sep 2016 | 20290 vizualizari

 

Mi-au facut cu ochiul cornuletele Diacontei, le-am preparat si mi-a placut fooarte mult rezultatul :X 
Merita sa testati aceasta reteta! 
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta" 

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 250 g unt 82% grasime
  • 160 g miez de nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou si inca 2 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cu pudra de scortisoara
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja de la o lamâie
  • un praf de sare
  • zahar pentru pudrat
Portii: 80
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca:

Este necesar ca untul sa fie rece, din frigider.

Amestecam faina cu praful de copt si un praf sare.

Adaugam apoi nuca macinata, oul intreg si cele 2 galbenusuri, zaharul, coaja de lamâie, esenta de vanilie  si pudra de scortisoara.

Untul rece il dam pe razatoare, il distribuim in aluat si incepem framantarea pana obtinem o compozitie omogena.

Nu insistam prea mult cu framantarea pentru a nu se topi untul prea tare si a nu se inmuia aluatul.  

Punem aluatul la frigider pentru cca o ora, apoi il portionam in bucati mai mici. Formam suluri de aluat pe care le vom taia in mici pernute pe care le modelam cu ajutorul degetelor obtinand semilune de aluat.  

Asezam semilunele in tava captusita cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 20 minute, la foc mic, pana cand incep usor sa se rumeneasca ( nu foarte tare ). La inceput sunt inca moi, dar cand se racesc vor deveni extrem de sfaramicioase.  

Scoatem cornuletele din tava si le pudram cu zahar cat sunt inca fierbinti.

Pastram cornuletele in recipiente inchise, pentru mai multe saptamani. 

TIPS-URI

1

Numarul de cornulete obtinut din cantitatile date difera in functie de cat de mari le modelati

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu untura si cu nuca