Mi-au facut cu ochiul cornuletele Diacontei, le-am preparat si mi-a placut fooarte mult rezultatul :X
Merita sa testati aceasta reteta!
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta"
Este necesar ca untul sa fie rece, din frigider.
Amestecam faina cu praful de copt si un praf sare.
Adaugam apoi nuca macinata, oul intreg si cele 2 galbenusuri, zaharul, coaja de lamâie, esenta de vanilie si pudra de scortisoara.
Untul rece il dam pe razatoare, il distribuim in aluat si incepem framantarea pana obtinem o compozitie omogena.
Nu insistam prea mult cu framantarea pentru a nu se topi untul prea tare si a nu se inmuia aluatul.
Punem aluatul la frigider pentru cca o ora, apoi il portionam in bucati mai mici. Formam suluri de aluat pe care le vom taia in mici pernute pe care le modelam cu ajutorul degetelor obtinand semilune de aluat.
Asezam semilunele in tava captusita cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 20 minute, la foc mic, pana cand incep usor sa se rumeneasca ( nu foarte tare ). La inceput sunt inca moi, dar cand se racesc vor deveni extrem de sfaramicioase.
Scoatem cornuletele din tava si le pudram cu zahar cat sunt inca fierbinti.
Pastram cornuletele in recipiente inchise, pentru mai multe saptamani.
1
Numarul de cornulete obtinut din cantitatile date difera in functie de cat de mari le modelati