Cornulete cu mere si nuci

de mirela0911 in Dulciuri, 23 Oct 2016 | 3109 vizualizari

 

Sunt aromate, delicioase, in ton cu vremea de afara, merg de minune alaturi de o cana cu lapte sau iaurt, le poti lua chiar si la serviciu, ce-ti poti dori mai mult? 

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou mare
  • cca 200 ml lapte caldut

Pt. umplutura:

  • mere
  • nuci
  • 2 lg zahar
  • 1 lg scortisoara
  • ou pentru uns
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu mere si nuci:

Blatul: Se pune faina intr-un bol, si se face in mijloc o gropita in care se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lgt zahar si se toarna putin laptecaldut.
Se lasa sa dospeasca cateva minute. 
Laptele se incalzeste usor impreuna cu restul de zahar si untul, cat se topeste acesta. Dupa ce s-a activat drojdia, se amesteca totul cu laptele, oul batut si sarea. rastoarna pe masa si se framanta un aluat moale dar nelipicios. Daca este cazul, se mai adauga lapte sau faina.
Se lasa sa dospeasca aproximativ o jumatate de ora.
Umplutura: Merele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete o parte din ele, altele se taie felii cu grosime de cca 1 deget.
Zaharul se amesteca cu scortisoara. Nucile se curata si se taie bucati mai mici.
Se rupe o bucata din aluat si se intinde pe masa de lucru in forma rotunda, apoi se taie in 4 sau 8 triunghiuri, in functie de cat de mare este aluatul.
Se presara amestecul de zahar cu sortisoara, iar la baza se aseaza cuburile de mere sau cate o felie de mar si bucai de nuci.
Se ruleaza dinspre baza spre varf obtinandu-se cornuletele.
Se procedeaza la fel si cu restul aluatului.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se presara deasupra amestec de zahar cu scortisoara.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

Merele se pot lasa feliute sau se pot taia cubulete, dupa cum va e mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca si untura - Reteta traditionala delicioasa