Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)

de marieta in Prajituri, 18 Dec 2011 | 6473 vizualizari

 

bune si astea zic eu!!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250g faina,
  • 125g,unt,
  • 60 g zahar,
  • 1 ou,
  • putina sare,
  • coaja de lamaie.

pentru umplutura:

  • 50 g curmale,
  • 50 g caise uscate,
  • 50 g smochine uscate,
  • 1 ou plus 1 albus,
  • 50 g zahar,
  • nuci sau migdale macinate pana iese un aluat tare.
  • un galbenus pt uns deasupra.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen):

din ingredientele pentru aluat se framanta un aluat care se lasa o ora la odihna.

pentru umplutura se taie fructele marunt,si se amesteca cu celelalte ingrediente plus nuci sau migdale macinate pana iese o compozitie tare.

se intind foi din aluat care se taie in romburi cu rotita cu zimti,se pune cate o lingurita de umplutura se unge aluatul pe margini cu galbenus si se lipesc la mijloc.

se coc la foc potrivit.

se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu migdale